15. prosince 2011

Hacka - náš zachránce!

Znáte hacku? Já jsem ji pod tímto názvem neznala, ale hned osvětlím a bude jasné :).   
V podstatě je to houpačka z plátna z dob našich babiček. Jen se za tu dobu na ni nějak pozapomnělo a teď v posledních letech se mezi rodinkami znovu objevuje. My jsme si ji pořídili od známých, kteří mají samy dvojčátka a moc si ji chválili. Už víme proč :) 

Asi pro každé rodiče je uspávání dětí menší či větší noční můra. Večerní uspávání jsme s dětmi zvládli celkem dobře - jsou to šikulky, dají se do postýlky, popřeje se jim dobrou noc a téměř vždy do čtvrť hodinky usnou, pokud nejsou fakt přetažení.

Ale denní uspávání, uf uf ... zkoušeli jsme i postýlky, ale velmi rychle nám dali najevo, že tudy cesta nevede, alespoň prozatím. Pokud jsme se přece jen k ním odhodlali, tak v 99% jsme málem vyplašili všechny sousedy řevem a to navíc Kubík objevil i pištění. No dovedete si to představit! Ještěže sousedi chodí do práce, jinak by z nás byli brzy bezdomovci :).

Takže nakonec jsme to řešili s Petěm jako nosící komando - já s šátkem a Peťo s manducou.


Ale nebyla to úplně ideálka. Protože když manduca nezabírala nebo Peťo nemohl, tak to končilo i takhle ...

Vypadá to nadějně :)
A tady naopak beznadějně :(




















Ale vzpomněli jsme si na hacku :)
Poprvé jsme ji vyzkoušeli už v pěti týdnech, ale byli ještě na ni moc maličtí a báli se jí, pokud se tam dali a ještě nespinkali.

Sárinka
Kubík




















Takže jsme ji odložili do kouta a teď oprášili. A fakt zabrala. Jak Sárinka tak Kubík v ní zaspinkají, respektive je uhoupeme k spánku :). Druhé dvojčátko je pak spokojeně u mě v šátku.








Moment překvapení ... tohle Kubík nečekal :) Před pár vteřinami ještě plakal v náruči.





Pak už jsem se pustila "do práce" ... uspávám oba za ráz :)








A nakonec slavíme úspěch ... Kubík i Sárinka zaspinkali.








Takže jsme zase o jeden krok vpřed :)




Žádné komentáře:

Okomentovat